03 January 2015

Millfields, Plymouth



Project summary
 

  • Region: Devon
  • Value: £4,100,000
  • Contract terms: JCT Design and Build 2011
  • Contract length: 55 weeks
  • Procurement: Design + Build
  • Completed: 
  • Site features and challenges: Constrained site, gas services diversion

This project was funded by Millfields Trust, the LEP, ERDF and Plymouth City Council. The new four storey building encompasses striking aesthetic features and offers 2,000m² workspaces and ancillary spaces for local SMEs and start-up businesses. The building features a reinforced concrete frame with a mixture of Portland stone cladding, glazed curtain walling, a living wall on one elevation, a glass lift at the rear elevation, a reception area on the ground floor, separate workspace areas on the upper floors, and a core area on each level with toilets, shower / changing facilities and a communal kitchen. A PV array is installed on the roof. The project will allow for the generation of 50 new businesses and 200 new jobs; it forms a model for further regeneration in the area.

Back Print

MidasGroupUk