01 September 2012

Morrisons Extension, Exeter



Project summary
 

  • Region: Devon
  • Value: £12,260,000
  • Contract terms: JCT 2005
  • Contract length: 47 weeks
  • Procurement: Traditional with design portion
  • Completed: September 2012
  • Awards: CCS Award for 'Performance Beyond Compliance'
  • Site features and challenges: Mass obstructions throughout the programme, asbestos identified and removed, largest extension that Morrisons had built, adjacent to railway line, complex structural design and phasing
  • Community: Local community hall maintenance and events
  • Customer Satisfaction: 81%
     

This project comprised the extension and refurbishment of an existing Morrison's store, located in a residential suburb and bordered by a Network Rail line. The extension created new sales floor area, additional storage facilities, and a mezzanine floor providing staff and back of house facilities. All areas were refurbished and finished. Extensive external works were required including highway works to create a new store road system with roundabout, the decommissioning and reconstruction of a Petrol Filling Station (PFS) on brownfield land acquired from Network Rail. The second phase also saw the installation of a dry cleaner's unit in the newly extended store. Midas' design responsibility on this traditional contract included the design of the steel frame connections, the sprinkler and refrigeration systems, and the roofing and cladding. GIA = 61,235 ft², sales floor area = 31,316 ft², mezzanine floor area = 2,605ft²

Back Print

MidasGroupUk